Politika ochrany soukromí

OCHRANA VAŠICH ÚDAJŮ JE PRO NÁS DŮLEŽITÁ!

Pro Beiersdorf není důležitá pouze péče o Vaši pokožku a její ochrana. Velkou váhu přikládáme i ochraně Vašich osobních údajů. Respektujeme proto Vaše soukromí a byli bychom rádi, kdybyste nám v tomto ohledu mohli důvěřovat, pokud jde o ochranu údajů, stejně jako když jde o péči o pokožku. Vždy Vás transparentním způsobem informujeme o tom, na co Vaše údaje potřebujeme a zda a jak dlouho je budeme uchovávat. Díky tomu se můžete sami rozhodnout, pro jaké účely budeme moci Vaše údaje užívat. Abychom zajistili maximální bezpečnost údajů, jsou nám tyto údaje vždy předávány v zašifrované formě. Pokud již nebudete chtít, abychom Vaše údaje nadále užívali, dejte nám prosím neformální cestou vědět, například e-mailem.

Obsah

1.    Obecné informace
1.1.     Zpracování osobních údajů
1.2.     Správce
1.3.     Práva subjektu údajů
1.4.     Předání dat orgánům dozoru

2.    Shromažďování a zpracovávání osobních údajů během návštěvy naší webové stránky
2.1.      Cookies
2.1.1. Nezbytně nutné cookies (typ A)
2.1.2. Funkční a výkonové cookies (typ B)
2.1.3. Cookies založené na souhlasu (např. marketing) (typ C)
2.1.4. Správa a smazání všech cookies
2.2.      Webová analytika
2.2.1. Google Analytics
2.3.      Sociální pluginy
2.4.      Sociální login
2.5.      YouTube-Videa
2.6.     Online reklama
2.6.1. Google Ads (reklamy Google)
2.6.2. Facebook Custom Audiences/vlastní publikum (webové stránky) Facebooku („Facebook Pixel“)
2.6.3. Seznam Remarketing
2.7.      Google Tag Manager

3.    Další nabízené služby (online a offline), účely zpracování
3.1.      Kontakty
3.2.     Kontaktování prostřednictvím telefonní linky pro dotazy
3.3.     Užití fotografií z akcí
3.4.      Personalistika a nábor
3.5.      Kosmetovigilance
3.6.      Obchodní partneři a odběratelé
3.7.      Oprávněný zájem na ochraně práv

4.    Námitky / odvolání souhlasu nebo uplatnění dalších práv

5. Závěrečné informace

1. Obecné informace

Účelem této politiky ochrany soukromí (dále jen jako „politika“) je poskytnout Vám informace ohledně zpracování osobních údajů při užívání naší webové stránky a využívání souvisejících služeb.

Webovou stránkou se rozumí stránka www.beiersdorf.cz, jejímž provozovatelem je společnost Beiersdorf spol. s r.o., IČ: 48117099, sídlem Walterovo náměstí 329/3, Jinonice, 158 00 Praha 5 (dále také jako „my“ nebo „Beiersdorf“).

1.1. Zpracování osobních údajů
Osobními údaji ve smyslu článku 4 obecného nařízení EU o ochraně osobních údajů (GDPR) jsou všechny informace týkající se identifikované nebo identifikovatelné fyzické osoby, např. jméno, adresa, e-mailová adresa, IP adresa apod.

Zpracování probíhá automatizovaně a částečně manuálně. Uchování je elektronické. Pokud je to nutné, užívá Beiersdorf ke zpracování tyto kategorie zpracovatelů:

Přepravní společnosti
Marketingové společnosti
Účetní společnosti
Auditorské společnosti
Společnosti poskytující právní služby
Společnosti zabývající se personalistikou a vzděláváním
Společnosti poskytující IT služby
Společnosti zabývající se internetovým marketingem
Společnosti zabývající se vývojem, prodejem a servisem lékárenských systémů
Společnosti zabývající se vývojem a implementací podnikových systémů
Společnosti zabývající se vývojem webových a mobilních aplikací
Společnosti poskytující software licenci pro online komunikaci

1.2. Správce
Zodpovědným za zpracování osobních údajů ve smyslu článku 4 odst. 7 GDPR je správce, kterým je společnost Beiersdorf spol. s r.o., IČ: 48117099, sídlem Walterovo náměstí 329/3, Jinonice, 158 00 Praha 5, (viz. imprint).

Kontaktní údaje správce:

E-mail: osobniudaje.prague(at)beiersdorf.com  

Adresa: Walterovo náměstí 329/3, Jinonice, 158 00 Praha 5

1.3. Práva subjektu údajů
Coby subjekt dotčený zpracováním osobních údajů máte ve vztahu ke svým osobním údajům následující práva dle článku 15 a násl. GDPR:

  • právo na přístup;
  • právo na opravu a výmaz;
  • právo na omezení zpracování;
  • právo na přenositelnost údajů; a
  • právo vznášet námitky.

Dále máte právo podat stížnost orgánu dozoru ohledně zpracování Vašich osobních údajů. Více o právech a způsob jejich uplatnění naleznete v článku 4 této politiky.

V některých případech Vás pro uplatnění Vašeho práva můžeme požádat o identifikaci, resp. prokázání, že se jedná o Vás. Více informací o zpracování Vašich údajů, které probíhá, pokud se na nás obrátíte naleznete v odstavci 3.1 této politiky.

1.4. Předání dat orgánům dozoru
V případě, že to vyžaduje právní povinnost, mohou být předaná data orgánům dozoru.

Právní základ: plnění právní povinnosti dle čl. 6 odst. 1 písm. c) GDPR

2. Shromažďování a zpracovávání osobních údajů během návštěvy naší webové stránky

Během návštěvy a užívání naší webové stránky pouze pro informační účely, tj. pokud se nezaregistrujete ani nám jinak neposkytnete informace, budeme shromažďovat pouze osobní údaje, které Váš prohlížeč předá našemu serveru a které jsou pro nás technicky nezbytné, abychom Vám mohli naši webovou stránku zobrazit a zajistit stabilitu a bezpečnost.

Shromážděné údaje předáme příslušným interním oddělením ke zpracování a jiným propojeným společnostem v rámci skupiny Beiersdorf nebo externím poskytovatelům služeb, dodavatelům (např. hosting, systém řízení obsahu) v souladu s požadovanými účely (pro potřeby zobrazení webové stránky a nastavení jejího obsahu). Tyto webové stránky jsou určeny pro osoby starší 16-ti let. Udělit souhlas k jakékoliv aktivitě není oprávněna osoba mladší 16-ti let s čímž subjekt přijetím této politiky souhlasí.

Právní základ: plnění smlouvy dle čl. 6 odst. 1 písm. b) GDPR.

2.1. Cookies
Kromě shora uvedených údajů jsou na Vašem počítači během Vaší návštěvy a užívání naší webové stránky ukládány data, cookies nebo jiné technologie jako pixely (dále jen „cookies“). Cookies jsou malé textové soubory ukládané Vaším prohlížečem na Vašem zařízení pro účely uložení určitých informací nebo obrazových souborů, jako jsou pixely. Až příště navštívíte naši webovou stránku na stejném zařízení, budou informace uložené v cookies následně předány buď na naši webovou stránku (dále jen „vlastní cookies“) nebo na jinou webovou stránku, k níž cookies patří (dále jen „externí cookies“).

Prostřednictvím uložených a vrácených informací příslušná webová stránka pozná, že jste ji již dříve otevřeli a navštívili ji prostřednictvím prohlížeče, který na tomto zařízení používáte. Tyto informace využíváme, abychom byli schopni danou webovou stránku optimálním způsobem vytvořit a zobrazit, v souladu s Vašimi preferencemi. V tomto ohledu je na Vašem zařízení identifikován pouze samotný soubor cookie. Nad rámec shora uvedeného budou osobní údaje ukládány pouze s Vaším výslovným souhlasem nebo bude-li to nezbytně nutné, abyste mohli využívat službu, která je Vám v této souvislosti nabízena a která je Vámi využívána.

Tato webová stránka využívá následující typy cookies, jejichž rozsah a funkčnost jsou vysvětleny níže:

  • nezbytně nutné cookies (typ A);
  • funkční a výkonové cookies (typ B);
  • cookies založené na souhlasu (např. marketing) (typ C).

Více informací o nastavených a užívaných typech cookies naleznete v popisu nástrojů implementovaných na našich webových stránkách v této politice o ochraně soukromí.

2.1.1. Nezbytně nutné cookies (typ A)
Nezbytně nutné cookies garantují funkce, bez nichž nemůžete naše webové stránky užívat zamýšleným způsobem. Tyto cookies jsou užívány výlučně námi, a představují tudíž vlastní cookies. To znamená, že všechny informace uložené v těchto cookies budou vráceny na naši webovou stránku.

Nezbytně nutné cookies slouží například k zajištění toho, že Vy jako registrovaný uživatel zůstanete zalogován po celou dobu, kdy budete otevírat různé podstránky naší webové stránky, a nebudete tak muset opakovaně zadávat své přihlašovací údaje, jakmile otevřete novou stránku.

Užívání nezbytně nutných cookies na naší webové stránce je možné bez Vašeho souhlasu. Z tohoto důvodu nemohou být nezbytně nutné cookies individuálně zapínány ani vypínány. Ve svém prohlížeči však můžete cookies vypnout kdykoli (viz níže).

Právní základ: plnění služby, resp. smlouvy dle čl. 6 odst. 1 písm. b) GDPR.

2.1.2. Funkční a výkonové cookies (typ B)
Funkční cookies umožňují naší webové stránce, aby uchovávala již poskytnuté informace (například zaregistrované jméno nebo výběr jazyka) a nabízela Vám vylepšené a více personalizované funkce vycházející z těchto informací. Tyto cookies shromažďují a ukládají pouze anonymní informace, takže nemohou sledovat Váš pohyb na jiných webových stránkách.

Výkonové cookies shromažďují informace o tom, jak jsou naše webové stránky užívány, za účelem zvýšení jejich přitažlivosti, obsahu a funkčnosti. Tyto cookies nám například umožňují určit, zda a které podstránky naší webové stránky jsou uživateli navštěvovány, jakož i to, jaký obsah uživatele především zajímá. Zaznamenáváme zejména počet návštěv určité stránky, počet otevřených podstránek, dobu strávenou na naší webové stránce, pořadí navštívených stránek, které hledané výrazy Vás k nám přivedly, země, region, případně město, odkud se přístup uskutečňuje, a poměr mobilních zařízení, z nichž se realizuje přístup na naše webové stránky. Sledujeme rovněž pohyb, kliky a rolování pomocí počítačové myši, abychom zjistili, které oblasti naší webové stránky uživatele především zajímají. Výsledkem je, že můžeme obsah naší webové stránky konkrétněji přizpůsobit potřebám našich uživatelů a optimalizovat naši nabídku. IP adresa Vašeho počítače předávaná z technických důvodů je automaticky anonymizována a neumožňuje nám činit žádné závěry ohledně konkrétního individuálního uživatele.

Vaše nastavení cookies můžete kdykoliv upravit zde  (aktivovat/deaktivovat).

Právní základ: oprávněný zájem dle čl. 6 odst. 1 písm. f) GDPR.

2.1.3. Cookies založené na souhlasu (např. marketing) (typ C)
Cookies, které nejsou ani nezbytně nutné (typ A), ani se nejedná o funkční nebovýkonové cookies (typ B), budou užívány pouze s Vaším výslovným souhlasem, např. marketingové cookies.

Rovněž si vyhrazujeme právo užívat informace, které jsme dostali prostřednictvím cookies z anonymní analýzy uživatelského chování návštěvníků naší webové stránky, abychom mohli na našich vlastních webových stránkách zobrazovat konkrétní reklamu na určité produkty z naší nabídky. Věříme, že Vy jako uživatel máte ze shora uvedeného prospěch, neboť zobrazujeme reklamu nebo obsah, o nichž se domníváme, že odpovídají Vašim zájmům na základě Vašeho chování – surfování po naší webové stránce, takže uvidíte méně nahodile roztroušené reklamy nebo určitého obsahu, který Vás případně zajímá méně.

Marketingové cookies pocházejí od externích reklamních společností (externí cookies) a jsou využívány ke shromažďování informací o webových stránkách navštívených uživatelem za účelem vytvoření reklamy orientované na cílovou skupinu pro tohoto uživatele.

Proces odmítnutí cookies užívaných pro online reklamu (opt out)

Můžete rovněž spravovat řadu korporátních cookies užívaných pro online reklamu prostřednictvím nástrojů volby spotřebitele, vytvořených v rámci samoregulačních programů v mnoha zemích, jakými jsou například ve Spojených státech působící https://www.aboutads.info/choices/ nebo v EU působící  http://www.youronlinechoices.com/uk/your-ad-choices.

Svůj souhlas s užíváním cookies založených na souhlasu (typ C) můžete kdykoli individuálně odvolat s účinky do budoucna, a to odpovídající úpravou svého nastavení cookies.

Právní základ: souhlas dle čl. 6 odst. 1 písm. a) GDPR.

2.1.4. Správa a smazání všech cookies
Svůj webový prohlížeč můžete nastavit tak, aby bylo obecně zakázáno ukládání cookies na Vašem zařízení a/nebo abyste byli pokaždé dotázáni, zda s umožněním cookies souhlasíte. Můžete rovněž kdykoli smazat cookies, které byly znovu umožněny. Podrobnosti o tom, jak toto vše funguje, naleznete ve funkci „Nápověda“ svého prohlížeče.

Vezměte prosím na vědomí, že vypnutí cookies může mít obecně za následek funkční omezení naší webové stránky.

2.2. Webová analytika
2.2.1. Google Analytics
Tato webová stránka používá Google Analytics, službu webové analýzy společnosti Google Inc. („Google“). Google Analytics využívá specifickou formu souboru cookie, který je uložen na Vašem počítači a umožňuje analýzu toho, jakým způsobem užíváte naši webovou stránku. Informace o Vašem užívání této webové stránky generované tímto souborem cookie jsou obecně předávány na server Google ve Spojených státech amerických a tam i uchovávány.

Rádi bychom Vás upozornili na skutečnost, že Google Analytics byla na této webové stránce rozšířena, aby zahrnovala i kód “gat._anonymizeIp();“ za účelem zajištění anonymizovaného nahrávání IP adres (tzv. maskování – IP masking). Vzhledem k anonymizaci IP na této webové stránce je Vaše IP adresa společností Google na území EU a na území smluvních států Evropského hospodářského prostoru zkrácena. Pouze ve výjimečných případech je na server Google ve Spojených státech amerických předávána úplná IP adresa a teprve tam zkrácena. Společnost Google se podřídila štítu EU-USA na ochranu soukromí, (https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework).

Společnost Google tyto informace využívá v našem zastoupení k analýze toho, jak užíváte tuto webovou stránku, a to pro potřeby reportingu o aktivitě na webu a poskytování dalších služeb souvisejících s užíváním webových stránek a internetu. Společnost Google může tyto informace rovněž předávat třetím osobám v souladu s požadavky právních předpisů nebo pokud tyto třetí osoby tyto údaje zpracovávají v zastoupení společnosti Google. IP adresa předaná Vaším prohlížečem v souvislosti s Google Analytics není slučována s dalšími daty Google.

Ukládání cookies můžete zabránit provedením odpovídajícího nastavení s využitím softwaru Vašeho prohlížeče. Kromě toho můžete společnosti Google zabránit v nahrávání údajů týkajících se Vašeho užívání dané webové stránky, které byly vygenerovány předmětným souborem cookie (včetně Vaší IP adresy), a ve zpracovávání těchto údajů stažením a instalací pluginu prohlížeče, který je k dispozici na https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en.

Informace o třetí osobě: Google Dublin, Google Ireland Ltd, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irsko, Fax: +353 (1) 436 1001. Podmínky poskytování služby Google Analytics: https://www.google.com/analytics/terms/gb.html, Obecný přehled o zásadách zabezpečení a ochrany soukromí v Google Analytics:  https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=en, jakož i politika o ochraně soukromí společnosti Google: https://policies.google.com/privacy?hl=en

Tato webová stránka rovněž využívá Google Analytics pro analýzu toků návštěvníků nezávislou na zařízení, která se provádí prostřednictvím identifikátoru uživatele. Sledování Vašeho užívání napříč zařízeními (cross-device tracking) můžete ve svém účtu Google vypnout v sekci „Mé údaje“, „Osobní údaje“.

Používané cookies: typ B. Pro více informací viz oddíl Cookies.

Životnost cookies: 12 měsíců (toto se vztahuje pouze na cookies nastavené touto webovou stránkou).

Maximální doba uchovávání použitých cookies: až 26 měsíců.

Právní základ: oprávněný zájem dle čl. 6 odst. 1 písm. f) GDPR.

2.3. Sociální pluginy
Na našich webových stránkách jsou používány sociální pluginy („pluginy“) sociálních sítí, zejména tlačítka „Sdílet“ nebo „Sdílet s přáteli“ Facebooku, jehož webovou stránku facebook.com provozuje společnost Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA. Společnost Facebook Ireland Limited, Hanover Reach, 5-7 Hanover Quay, Dublin 2, Irsko, zodpovídá za Facebook.com v Evropě. Tyto pluginy jsou obvykle označeny logem Facebooku.

Kromě Facebooku užíváme pluginy z „Google+“ (poskytovatel: Google Inc., Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA), „Twitter“ (poskytovatel: Twitter, Inc., 1355 Market St, Suite 900, San Francisco, CA 94103) a „Pinterest“ (poskytovatel: Pinterest Inc., 808 Brannan Street, San Francisco, CA 94103, USA).

Z důvodu ochrany osobních údajů jsme se schválně rozhodli nevyužívat na našich webových stránkách přímé pluginy sociálních sítí. Místo toho využíváme řešení „Shariff“. S pomocí Shariff si můžeme sami určit, kdy a zda budou údaje předávány provozovateli příslušné sociální sítě. Z tohoto důvodu neprobíhá v okamžiku, kdy si naši webovou stránku otevřete, žádné automatické předávání údajů na sociální sítě typu Facebook, Google+, Twitter ani Pinterest. Údaje budou předány sociálním sítím pouze v případě, že aktivně kliknete na tlačítko příslušné sociální sítě. V takovém případě zahájí Váš webový prohlížeč spojování na servery příslušné sociální sítě. Kliknutím na příslušné tlačítko (např. „Předat“, „Sdílet“ nebo „Sdílet s přáteli“) souhlasíte, že Váš prohlížeč vytvoří spojení se servery příslušné sociální sítě a předá údaje o užívání příslušnému provozovateli dané sociální sítě a naopak. Nemůžeme žádným způsobem ovlivnit povahu a rozsah údajů, které jsou následně shromažďovány těmito sociálními sítěmi.

Poskytovatel sociální sítě uchovává údaje, které o Vás shromáždí, jako profily uživatelů a následně je využívá pro účely reklamy, průzkumu trhu a/nebo nastavení vzhledu své webové stránky orientovaného na poptávku. Toto vyhodnocování se odehrává především (i pro nezalogované uživatele) pro účely zastoupení poptávkově spravedlivé reklamy a za účelem informování ostatních uživatelů dané sociální sítě o Vašich aktivitách na naší webové stránce. Máte právo podávat námitky proti vytváření těchto uživatelských profilů, přičemž toto právo můžete realizovat tak, že se obrátíte na příslušného poskytovatele pluginu. Prostřednictvím těchto pluginů Vám nabízíme možnost interakce se sociálními sítěmi a jinými uživateli, abychom mohli zlepšovat naši nabídku a činit ji zajímavější pro Vás jako uživatele.

Údaje jsou předávány bez ohledu na to, zda máte u poskytovatele pluginu účet a jste tam zalogováni, nebo nikoli. Jste-li u poskytovatele pluginu zalogováni, budou Vaše údaje u nás shromážděné přiřazeny přímo k Vašemu existujícímu účtu u poskytovatele pluginu. Pokud kliknete na aktivační tlačítko a pak například vytvoříte spojení se stránkou, bude poskytovatel pluginu i tuto informaci uchovávat na Vašem uživatelském účtu a sdílet ji veřejně s Vašimi kontakty. Doporučujeme Vám, abyste se po využití sociální sítě pravidelně odhlašovali, zejména před aktivací tohoto tlačítka, jelikož se touto cestou můžete vyhnout tomu přiřazení k Vašemu profilu u poskytovatele pluginu.

Pro více informací o účelu a rozsahu shromažďování údajů a jejich zpracovávání poskytovatelem pluginu se prosím seznamte s prohlášeními o ochraně osobních údajů těchto poskytovatelů, jak jsou Vám předestřeny níže. Tito poskytovatelé Vám rovněž poskytnou další informace ohledně Vašich práv v tomto kontextu a možnostech nastavení za účelem ochrany Vašeho soukromí.

a) Facebook Inc., 1601 S California Ave, Palo Alto, California 94304, USA; http://www.facebook.com/policy.php více informací o shromažďování údajů: http://www.facebook.com/help/186325668085084, http://www.facebook.com/about/privacy/your-info-on-other#applications jakož i  http://www.facebook.com/about/privacy/your-info#everyoneinfo Společnost Facebook se podřídila štítu EU-USA na ochranu soukromí  https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework.

b) Google Inc., 1600 Amphitheater Parkway, Mountainview, California 94043, USA; https://www.google.com/policies/privacy/partners/?hl=de. Společnost Google se podřídila štítu EU-USA na ochranu soukromí, https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework.

c) Twitter, Inc., 1355 Market St, Suite 900, San Francisco, California 94103, USA; https://twitter.com/privacy. Společnost Twitter se podřídila štítu EU-USA na ochranu soukromí, https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework.

d) Pinterest Inc., 808 Brannan Street San Francisco, CA 94103, USA); http://about.pinterest.com/privacy/.

2.4. Sociální login
K zaregistrování a zalogování na svůj zákaznický účet můžete rovněž využít možnosti autentizace prostřednictvím Vašeho stávajícího profilu na některé z následujících sociálních sítí, Facebook, Twitter nebo Google+, a konečně zaregistrování nebo zalogování.

Pro tyto účely naleznete na registrační stránce nebo na přihlašovací stránce odpovídající symboly příslušných poskytovatelů sociálních sítí podporovaných naší webovou stránkou. Předtím, než bude vytvořeno spojení s poskytovatelem, musíte výslovně souhlasit se zpracováním a předáním níže popsaných údajů:

Kliknutím na příslušný symbol se otevře nové vyskakovací okno (tzv. aplikace), v němž se musíte zalogovat s použitím svých přihlašovacích údajů pro danou sociální síť. Poté, co jste se úspěšně zalogovali, Vám příslušná sociální síť sdělí, které údaje nám budou předány pro autorizaci jako součást procesu registrace nebo přihlášení. Pokud jste s tímto datovým přenosem souhlasili, budou pole, která požadujeme pro registraci, vyplněna předanými údaji. Informacemi, které požadujeme pro registraci nebo přihlášení, jsou: i) Vaše jméno a ii) Vaše e-mailová adresa.

Teprve po udělení Vašeho výslovného souhlasu s užitím předaných a požadovaných údajů budeme Vaše údaje uchovávat a užívat pro účely uvedené v této politiku o ochraně soukromí. Nad rámec procesu autorizace nebude vytvořeno žádné spojení mezi Vaším účtem pro zvolenou registraci vytvořeným u nás a Vaším účtem na příslušné sociální síti.

Autorizační proces pro registraci a přihlášení vyžaduje předání Vaší IP adresy provozovateli příslušné sociální sítě.  Nemůžeme žádným způsobem ovlivnit účel a rozsah shromažďování údajů a další zpracovávání těchto údajů příslušným poskytovatelem dané sociální sítě. Pro více informací si prosím přečtěte informaci o ochraně osobních údajů příslušného poskytovatele:

a) Facebook Inc., 1601 S California Ave, Palo Alto, California 94304, USA; http://www.facebook.com/policy.php více informací o shromažďování údajů: http://www.facebook.com/help/186325668085084, http://www.facebook.com/about/privacy/your-info-on-other#applications jakož i  http://www.facebook.com/about/privacy/your-info#everyoneinfo Společnost Facebook se podřídila štítu EU-USA na ochranu soukromí  https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework.

b) Google Inc., 1600 Amphitheater Parkway, Mountainview, California 94043, USA; https://www.google.com/policies/privacy/partners/?hl=de. Společnost Google se podřídila štítu EU-USA na ochranu soukromí, https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework.

c) Twitter, Inc., 1355 Market St, Suite 900, San Francisco, California 94103, USA; https://twitter.com/privacy. Společnost Twitter se podřídila štítu EU-USA na ochranu soukromí,  https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework.

Spojení s Facebookem (Facebook Connect)
Pokud je na této webové stránce umístěno takzvané „tlačítko Spojení s Facebookem“, můžete se na naši webovou stránku přihlásit svými uživatelskými údaji z Facebooku. Kromě toho může Spojení s Facebookem automaticky zařadit informace o Vašich aktivitách na naší webové stránce do Vašeho facebookového profilu. V tomto ohledu platí, že pokud aktivujete toto tlačítko, bude Vám umožněno, jak výslovně souhlasit s přístupem k Vašim uživatelským údajům na Facebooku, tak zveřejnit informace a aktivity na Vašem facebookovém profilu. K užívání dalších údajů (např. kontakt prostřednictvím Vaší e-mailové adresy) bude docházet pouze s předchozím výslovným souhlasem. Vezměte prosím na vědomí, že Facebook dostává informace o aplikaci nebo webové stránce prostřednictvím Spojení s Facebookem, včetně toho, co děláte. Pro potřeby personalizace procesu spojení může společnost Facebook v některých případech získat omezené množství informací před autorizací dané aplikace nebo webové stránky. Účel a rozsah shromažďování údajů a dalšího zpracování a užívání těchto údajů společností Facebook, jakož i Vaše práva v tomto ohledu a možnosti nastavení za účelem ochrany Vašeho soukromí, naleznete ve politiku společnosti Facebook o ochraně soukromí:

Facebook Inc., 1601 S California Ave, Palo Alto, California 94304, USA; http://www.facebook.com/policy.php více informací o shromažďování údajů: http://www.facebook.com/help/186325668085084, http://www.facebook.com/about/privacy/your-info-on-other#applications jakož i  http://www.facebook.com/about/privacy/your-info#everyoneinfo Společnost Facebook se podřídila štítu EU-USA na ochranu soukromí  https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework.

2.5. YouTube-Videa
Součástí naší webové stránky jsme učinili i videa na YouTube, která jsou uložena na http://www.YouTube.com a lze je přehrát přímo z naší webové stránky. Všechna tato videa jsou integrována v „rozšířeném módu ochrany údajů“, což znamená, že pokud nekliknete na videa, abyste zahájili jejich přehrávání, nebudou YouTube předány žádné údaje o Vás jako uživateli. Teprve v okamžiku, kdy videa přehrajete, budou údaje uvedené v následujícím odstavci předány YouTube. Tento datový přenos nemůžeme žádným způsobem ovlivnit.

Návštěvou dané webové stránky získá YouTube informace o tom, že jste otevřeli odpovídající podstránku naší webové stránky. Kromě toho budou předány údaje uvedené v oddílu 2 této politika o ochraně soukromí, a to nezávisle na tom, zda YouTube poskytuje uživatelský účet, prostřednictvím kterého jste zalogováni, nebo zda žádný uživatelský účet neexistuje. Jste-li zalogováni na Google, budou Vaše informace přímo přidruženy k Vašemu účtu. Pokud si nepřejete být přidružováni k Vašemu profilu na YouTube, musíte se před aktivací tohoto tlačítka odhlásit. YouTube uchovává Vaše údaje jako uživatelské profily a užívá je pro účely reklamy, průzkumu trhu a/nebo nastavení vzhledu své webové stránky orientovaného na poptávku. Toto posuzování se odehrává především (i pro nezalogované uživatele) pro účely poskytování reklamy orientované na poptávku a za účelem informování ostatních uživatelů dané sociální sítě o Vašich aktivitách na naší webové stránce. Máte právo vznášet proti vytváření těchto uživatelských profilů námitky, přičemž toto právo můžete vykonat tak, že se obrátíte na YouTube.

Pro více informací o účelu a rozsahu shromažďování a zpracovávání údajů YouTube se prosím seznamte se s touto politikou. Tam naleznete i další informace o svých právech a možnostech nastavení za účelem ochrany Vašeho soukromí:

https://www.google.de/intl/de/policies/privacy; společnost Google se podřídila štítu EU-USA na ochranu soukromí, https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework.

2. 6. Online reklama 

2.6.1 Goodle Ads (Reklamy Google)

2.6.1.1 Google Ads Conversion (Konverze reklam Google)

Využíváme služeb Google Ads, abychom Vás upozornili na naše atraktivní nabídky, s využitím reklamních materiálů (tzv. Google Ads) na externích webových stránkách. Ve vztahu k údajům z reklamních kampaní můžeme určit, jak úspěšná jednotlivá reklamní opatření jsou. Chceme Vám ukázat reklamy, které Vás mohou zajímat, abychom pro Vás naši webovou stránku učinili zajímavější a zajistili spravedlivou kalkulaci reklamních nákladů.

Reklamní materiály dodává společnost Google prostřednictvím tzv. „ad serverů“. Pro tyto účely užíváme soubory cookies těchto ad serverů, prostřednictvím kterých lze měřit určité parametry pro hodnocení úspěchu, například vkládání reklam nebo kliky uživatelů. Pokud se na naši stránku dostanete prostřednictvím reklamy Google (Google ad), uloží Google Ads na Vašem zařízení soubor cookie. Platnost těchto souborů cookie obvykle po 30 dnech uplyne, přičemž tyto soubory nejsou určeny k tomu, aby Vás osobně identifikovaly. Pokud jde o tento soubor cookie, jsou jako hodnoty pro analýzu obvykle ukládány unikátní identifikátor cookies, počet reklamních zobrazení (impresí) na umístění (frekvence), poslední zobrazení/imprese (relevantní pro postview konverze / konverze po zhlédnutí) a informace o odmítnutí / opt out (označení toho, že uživatel si již nepřeje být oslovován).

Tyto cookies umožňují společnosti Google rozpoznat Váš internetový prohlížeč. Pokud uživatel navštíví určité stránky webu subjektu, který je zákazníkem Ads, a platnost tohoto souboru cookie uloženého na jeho zařízení ještě neuplynula, mohou společnost Google a daný zákazník zjistit, že daný uživatel klikl na reklamu a byl přesměrován na tuto stránku. Každému zákazníkovi Ads je přidělen jiný soubor cookie. Soubory cookie proto nemohou být sledovány prostřednictvím webových stránek zákazníků Ads. V rámci shora uvedených reklamních opatření neshromažďujeme ani nezpracováváme žádné osobní údaje. Dostáváme pouze statistická vyhodnocení od společnosti Google. Na základě těchto vyhodnocení můžeme zjistit, která z použitých reklamních opatření jsou obzvlášť efektivní. Z užívání reklamních materiálů nedostáváme žádná další data; zejména nemůžeme na základě těchto informací identifikovat uživatele.

Prostřednictvím těchto použitých marketingových nástrojů Váš prohlížeč automaticky zahájí přímé spojení se serverem Google. Nemůžeme žádným způsobem ovlivnit rozsah a další užití údajů, které jsou získány použitím tohoto nástroje společností Google, a informujeme Vás proto dle našeho nejlepšího vědomí: Integrováním konverze Ads získává společnost Google informace o tom, že jste si vyvolali příslušnou část naší internetové prezentace nebo klikli na naše oznámení. Pokud jste zaregistrováni u služby Google, může si společnost Google Vaši návštěvu přidružit k Vašemu účtu. I pokud nejste u společnosti Google zaregistrováni nebo jste se nezalogovali, je možné, že tento poskytovatel obdrží a uloží Vaši IP adresu. 

2.6.1.2 Google Ads Remarketing (remarketing reklam Google)

Ve službě Google Ads využíváme funkci remarketingu. Tato funkce nám umožňuje uživateli inzerovat webové stránky na základě jeho zájmů na jiných webových stránkám v reklamní síti Google (ve vyhledávání Google nebo na Youtube, tzv. Google ads nebo na jiných stránkách). Za tímto účelem je analyzována interakce uživatelů na našich webových stránkách, například nabízí uživateli to, oč se zajímá, či aby bylo možno zobrazit cílenou reklamu uživateli po návštěvě těchto stránek následující po prohlížení stránek jiných. Abychom toto mohli činit, Google ukládá číslo do prohlížečů uživatelů, kteří navštěvují určité služby nebo webové stránky Google v reklamní síti Google. Toto číslo, známé jako "cookie", slouží k zaznamenání návštěv těchto uživatelů. Číslo se používá k jednoznačné identifikaci webového prohlížeče v konkrétním zařízení a nikoliv k identifikaci osoby; osobní údaje nejsou uloženy.

Účasti v tomto procesu sledování můžete zabránit několika způsoby: a) odpovídajícím nastavením softwaru Vašeho prohlížeče, především zákazem externích cookies, nebudete dostávat žádné reklamy od poskytovatelů – třetích osob; b) vypnutím cookies pro sledování konverze, nastavením Vašeho prohlížeče tak, aby byly cookies blokovány doménou www.googleadservices.com, https://www.google.de/settings/ads, přičemž toto nastavení bude smazáno, když své cookies smažete; c) vypnutím zájmově orientované reklamy poskytovatelů, kteří se účastní samoregulační kampaně „O reklamě“, prostřednictvím odkazu http://www.aboutads.info/choices, přičemž toto nastavení bude smazáno, když své cookies smažete; d) trvalým vypnutím Firefox, Internet Explorer nebo Google Chrome ve Vašich prohlížečích prostřednictvím odkazu http://www.google.com/settings/ads/plugin, e) odpovídajícím nastavením Vašich preferencí ohledně souborů cookie (klikněte zde). Mějte prosím na paměti, že v tomto případě možná nebudete moci v plném rozsahu využívat všechny funkce této nabídky.Více informací o účelu a rozsahu shromažďování a zpracovávání údajů společností Google naleznete v politice o ochraně soukromí. Tam naleznete i další informace o svých právech a možnostech nastavení za účelem ochrany Vašeho soukromí: https://www.google.de/intl/de/policies/privacy; společnost Google se podřídila štítu EU-USA na ochranu soukromí, https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework. Více informací naleznete i na webové stránce organizace Network Advertising Initiative (NAI) na http://www.networkadvertising.org. 

Používané cookies: typ C. Pro více informací viz oddíl Cookie.

Životnost cookie: jeden měsíc (uvedené se užije pouze pro cookies nastavené těmito webovými stránkami).

Právní základ: souhlas dle čl. 6 odst. 1 písm. a GDPR.

2.6.2  Facebook Custom Audiences / vlastní publikum (webové stránky) Facebooku („Facebook Pixel“)

Tato webová stránka rovněž využívá remarketingovou funkci „Custom Audiences“ (vlastní publikum) společnosti Facebook Inc. („Facebook“), abychom Vás mohli znovu kontaktovat během 6 měsíců. To umožňuje, aby uživatelé této webové stránky viděli zájmově orientované reklamy („facebookové reklamy“) při své návštěvě sociální sítě Facebook nebo jiných webových stránek, které tento nástroj rovněž využívají. 

Váš prohlížeč automaticky vytvoří přímé spojení se serverem Facebooku. Nemůžeme žádným způsobem ovlivnit rozsah a další užití údajů shromážděných společností Facebook prostřednictvím použití tohoto nástroje, a informujeme Vás proto podle toho, co víme: Integrováním nástroje Facebook Custom Audiences získává společnost Facebook informace o tom, že jste si vyvolali příslušnou webovou stránku naší internetové prezentace nebo klikli na naši reklamu. Pokud jste zaregistrováni u služby Facebook, může společnost Facebook Vaši návštěvu přidružit k Vašemu účtu. I pokud nejste u společnosti Facebook zaregistrováni nebo jste se nezalogovali, je možné, že tento poskytovatel obdrží a uloží Vaši IP adresu a jiné identifikující údaje.

Funkci „Facebook Custom Audiences“ lze vypnout v Nastavení cookies [odkaz] a pro zalogované uživatele na https://www.facebook.com/settings/?tab=ads#_. 

Používané cookies: typ C. Pro více informací viz oddíl Cookie.

Právní základ: souhlas dle čl. 6 odst. 1 písm. a) GDPR.

2.6.3 Seznam Remarketing

Naše webové stránky využívají technologie retargetingu od služby Sklik provozované společností Seznam.cz, a.s.. Ta nám umožňuje ukázat návštěvníkům, kteří již projevili zájem o naše produkty, naše reklamy v reklamní síti společnosti Seznam.cz, a.s..

Používané cookies: typ C. Pro více informací viz. oddíl Cookie.

Doba životnosti cookie: 18 měsíců.

Právní základ: souhlas dle čl. 6 odst. 1 písm. a) GDPR.

2.7. Google Tag Manager
Tato webová stránka využívá nástroj Google Tag Manager. Tato služba umožňuje správu webových tagů prostřednictvím rozhraní. Nástroj Google Tag Manager implementuje pouze tagy. To znamená, že nejsou využívány žádné soubory cookie a nejsou shromažďovány žádné osobní údaje. Nástroj Google Tag Manager spouští jiné tagy, které v případě potřeby následně údaje shromažďují. Google Tag Manager však k těmto údajům přístup nemá. Pokud došlo k vypnutí (deaktivaci) na úrovni domény nebo souboru cookie, zůstává toto vypnutí v platnosti pro všechny sledovací tagy, jsou-li implementovány pomocí nástroje Google Tag Manager.

3. Další nabízené služby (online a offline), účely zpracování

Kromě naší webové stránky pouze jako zdroje informací nabízíme různé jiné aktivity/služby, pro které zpracováváme Vaše osobní údaje.

Pokud využíváme smluvní poskytovatele služeb pro jednotlivé funkce naší nabídky nebo pokud bychom chtěli užívat Vaše údaje pro reklamní účely, předložíme Vám podrobné informace o příslušných procesech níže.

Externí poskytovatelé služeb byli naší společností pečlivě vybráni a pověřeni, jsou vázáni našimi pokyny a jsou pravidelně kontrolováni.

Vaše osobní údaje můžeme předat třetí straně, pokud nabízíme propagační akce, soutěže, dodávky nebo obdobné služby ve spolupráci s našimi partnery. Více informací získáte v okamžiku, kdy nám takové Vaše osobní údaje předáte nebo v rámci popisu služeb uvedeném níže.

Na rozdíl od článku 1.2. této politiky, společnost Beiersdorf není správcem osobních údajů pro služby, které již byly uvedeny jako část komunikace jiným způsobem. Proto, pokud se odkazuje ta kteroukoliv část této politiky, avšak je v rámci dané služby (například spotřebitelské akce, marketingové aktivity, soutěže apod.) uveden správce jiný, je tato osoba správcem odpovědným za zpracování ve smyslu článku 4 odst. 7 GDPR.

Pokud mají naši poskytovatelé služeb sídlo v zemi mimo Evropský hospodářský prostor (EHP), budeme Vás o důsledcích této skutečnosti informovat v popisu služby níže.

Tyto webové stránky jsou určeny pro osoby starší 16-ti let. Udělit souhlas k jakékoliv aktivitě není oprávněna osoba mladší 16-ti let s čímž subjekt přijetím této politiky souhlasí.

Pokud je udělen souhlas pro některou z níže uvedených aktivit, subjekt přijetím této politiky souhlasí a prohlašuje, že je řádně seznámen s dále uvedenými informacemi.

3.1. Kontakty
Když se na nás obrátíte, například e-mailem nebo prostřednictvím kontaktního formuláře na naší webové stránce, budeme údaje, které nám poskytnete (Vaši e-mailovou adresu, případně volitelně, pokud nám uvedené poskytnete: Vaše jméno, příjmení, ulice, číslo popisné, PSČ, město, datum narození, obsah zprávy, přílohy a telefonní číslo) uchovávat, abychom mohli zodpovědět Vaše dotazy. Pokud žádáte o zaslání vzorků, upozorňujeme Vás, že množství poskytnutých vzorků můžeme omezit na zaslání pouze 1x ročně.

Údaje, které v této souvislosti získáme, znovu vymažeme poté, co jejich další uchovávání již nebude potřeba (do dvou let od poslední zaslané zprávy), nebo omezíme zpracování v případě existence zákonných povinností uchovávání či oprávněného zájmu dle této politiky.

Při zpracování údajů vzniklých v průběhu komunikace máme oprávněný zájem na zpracování údajů v souladu s právními požadavky, pro vnitřní ověření nebo v souladu s příslušnou žádostí o komunikaci. Dále zpracováváme vaše údaje ve skupině Beiersdorf za účelem prevence a vyšetřování trestných činů a jiných pochybení, hodnocení a řízení rizik, pro interní komunikaci a pro odpovídající administrativní účely. K tomuto zpracování můžete podat námitku v souladu s článkem 4 této politiky. V případě dotazů spotřebitelů prostřednictvím interního nástroje pro správu spotřebitelů budou osobní údaje po dvou letech vymazány. Výjimečně budou údaje uchovávány déle, pokud jsou údaje nezbytné k vytvoření, výkonu nebo obraně právních nároků, ne však déle než tři roky.

Shromážděné údaje předáme příslušným interním oddělením pro zpracování a jiným propojeným společnostem v rámci skupiny Beiersdorf, popřípadě externím poskytovatelům služeb, dodavatelům (např. hosting, poskytovatelé služeb call centra) v souladu s požadovanými účely (pro potřeby vytvoření kontaktů a pro potřeby zákaznické péče).

Poskytovatelé platformy / hostingu budou mít přístup k osobním údajům ze třetí země (zemí mimo Evropský hospodářský prostor). Jako vhodnou ochranu jsme se dohodli na standardních smluvních doložkách podle čl. 46 GDPR u těchto poskytovatelů nebo jsou (navíc) součástí štítu EU-U.S.A. na ochranu soukromí. Další informace k tomuto tématu naleznete zde: https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/data-transfers-outside-eu_cs

Právní základ: souhlas dle čl. 6 odst. 1 písm. a) GDPR.

3.2. Kontaktování prostřednictvím telefonní linky pro dotazy

Když se na nás obrátíte telefonicky  - prostřednictvím telefonní linky pro dotazy, budeme údaje, které nám poskytnete (Vaši e-mailovou adresu, případně volitelně, pokud nám uvedené poskytnete: Vaše jméno, příjmení, ulice, číslo popisné, PSČ, město, datum narození, obsah zprávy, přílohy  a telefonní číslo) uchovávat, abychom mohli zodpovědět Vaše dotazy. Zároveň budeme uchovávat záznam uskutečněného hovoru za účelem zkvalitnění našich služeb.

Údaje, které v této souvislosti získáme, znovu vymažeme poté, co jejich další uchovávání již nebude potřeba (do dvou let od poslední zaslané zprávy), nebo omezíme zpracování v případě existence zákonných povinností uchovávání či oprávněného zájmu dle této politiky. Záznam uchováme nejdéle po dobu 60 dní.

Shromážděné údaje předáme příslušným interním oddělením pro zpracování a jiným propojeným společnostem v rámci skupiny Beiersdorf, popřípadě externím poskytovatelům služeb, dodavatelům (např. hosting, poskytovatelé služeb call centra) v souladu s požadovanými účely (pro potřeby vytvoření kontaktů a pro potřeby zákaznické péče).

Poskytovatelé platformy / hostingu budou mít přístup k osobním údajům ze třetí země (zemí mimo Evropský hospodářský prostor). Jako vhodnou ochranu jsme se dohodli na standardních smluvních doložkách podle čl. 46 GDPR u těchto poskytovatelů nebo jsou (navíc) součástí štítu EU-U.S.A. na ochranu soukromí. Další informace k tomuto tématu naleznete zde: https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/data-transfers-outside-eu_cs

Právní základ: souhlas dle čl. 6 odst. 1 písm. a) GDPR. Souhlas je dobrovolný, pokud jej nechcete udělit, můžete se na nás obrátit písemně. Souhlas je možné kdykoliv odvolat.

 3.3. Užití fotografií z akcí

Beiersdorf uchovává pořízené fotografie či audiovizuální záznamy (dále jen „záznam), pokud je o tom subjekt informován v rámci vstupenky na akci/vstupu na akci nebo například u propagačního stánku příslušným oznámením a akceptací této informace s tím projeví souhlas s užitím záznamu dle ust. § 84 a násl. Souhlas je udělen na dobu 5 let.  Dle § 89 občanského zákoníku platí, že bylo-li svolení udělené na určitou dobu odvoláno, aniž to odůvodňuje podstatná změna okolností nebo jiný rozumný důvod, nahradí odvolávající škodu z toho vzniklou osobě, které svolení udělil.

Při užití fotografií nedochází ke specifickému zpracování osobních údajů, k fotografiím nejsou žádné další údaje přiřazovány.

Účelem pořízení záznamu je zachycení dané akce pro zveřejnění, vytvoření fotografie pro návštěvníky akce, možnost účastníků se na fotkách a videích nalézt a označit se v rámci sociálních sítí, možnost účastníků si svoji fotografii stáhnout a uložit, a zveřejnění reportáže a galerie fotografií z akcí.

Souhlas s pořízením záznamu zahrnuje oprávnění Beiersdorf záznam zveřejnit a užít na propagačních materiálech (zejména nikoliv však výlučně letáčky, noviny, plakáty, tištěná propagace, katalog partnerům a další), na síti Internet, zahrnující mimo jiné webové stránky www.nivea.cz a sociální sítě Instagram, Youtube a Facebook, to vše k veřejné prezentaci dané akce. Z akce bude pořízen sestříhaný audiovizuální záznam, který bude Beiersdorf prezentován partnerům NIVEA akce. Souhlas zahrnuje oprávnění Beiersdorf záznam promítat na plátno, zobrazit na dalších akcích a jiných akcích Beiersdorf a dále záznam uchovávat pro interní evidenční účely Beiersdorf, včetně vyhodnocení dané akce a prezentace partnerům.

Beiersdorf je oprávněna v záznamu činit nezbytné úpravy a retuše, a záznam v původní i v takto zpracované podobě užít ve výše uvedeném rozsahu i ve spojení/v souboru s jinými autorskými díly a dalšími prvky. Beiersdorf má právo, nikoli však povinnost záznam užít. Beiersdorf má rovněž právo, nikoli však povinnost, společně s užitím záznamu užít v analogickém rozsahu i Vaše jméno a příjmení, pokud jej sdělíte.

3.4. Personalistika a nábor

Pokud nám zašlete životopis se zájmem o práci ve společnosti Beiersdorf nebo se účastníte některého konkrétního výběrového řízení pro nábor nových zaměstnanců Beiersdorf, budeme uchovávat pouze ty informace, které potřebujeme k zajištění náboru po nezbytnou dobu. Pro nábor potřebujeme obvykle identifikační a kontaktní údaje, životopis v české a anglickém jazyce a informace o pracovních zkušenostech, vzdělání a certifikátech. Doba uchování je dobou trvání výběrového řízení a u třech nejlepších kandidátů šest měsíců poté.

Právní základ: provedení opatření pro uzavření smlouvy dle čl. 6 odst. 1 písm. b) GDPR.

3.5. Kosmetovigilance

V případě, že nám nahlásíte jakékoliv nežádoucí účinky kosmetických výrobků, budou Vaše osobní údaje zpracovávány za účelem posouzení závažnosti nežádoucího účinku a jeho případném nahlášení místně příslušné krajské hygienické stanici, tedy za účelem splnění právní povinnosti nahlašování závažných nežádoucích účinků kosmetických přípravků dle článku 23 nařízení (ES) č. 1223/2009, o kosmetických přípravcích. Uvedené zahrnuje rovněž vedení nezbytné dokumentace pro vedení systému sledování závažných nežádoucích účinků kosmetických přípravků (tzv. kosmetovigilance).

Data jsou uchována v celém rozsahu po dobu jednoho roku z důvodu nezbytné komunikace s orgánem dozoru za účelem splnění právní povinnosti dle nařízení o kosmetických přípravcích a následně jsou pseudonymizována a dále uchována bez přiřazení ke konkrétní osobě bez jakýchkoliv kontaktních údajů pouze v rozsahu hlášení závažného účinku Krajské hygienické stanici a za účelem uchování nezbytné dokumentace pro prokázání splnění právní povinnosti orgánu dozoru dle nařízení o kosmetických přípravcích.

Shromážděné údaje předáme příslušným interním oddělením pro zpracování a jiným propojeným společnostem v rámci skupiny Beiersdorf, popřípadě externím poskytovatelům služeb, dodavatelům (např. hosting, poskytovatelé služeb call centra) v souladu s požadovanými účely (pro potřeby vytvoření kontaktů a pro potřeby zákaznické péče).    Poskytovatelé platformy / hostingu budou mít přístup k osobním údajům ze třetí země (zemí mimo Evropský hospodářský prostor). Jako vhodnou ochranu jsme se dohodli na standardních smluvních doložkách podle čl. 46 GDPR u těchto poskytovatelů nebo jsou (navíc) součástí štítu EU-U.S.A. na ochranu soukromí. Další informace k tomuto tématu naleznete zde: https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/data-transfers-outside-eu_cs 

Právní základ: plnění právní povinnosti dle čl. 6 odst. 1 písm. c) GDPR.

3.6. Obchodní partneři a odběratelé

V případě, že je fyzická či právnická osoba obchodním partnerem společnosti Beiersdorf nebo má s touto uzavřenou jakoukoliv smlouvu nebo došlo ke vzniku jiného závazkového vztahu, budou tyto údaje uchovány po dobu trvání daného závazkového vztahu. U odběratelů Beiersdorf včetně maloobchodních odběratelů Beiersdorf či smluvních partnerů Beiersdorf rovněž dochází k uchování sestav odběrů a to po dobu dvou let za účelem sledování a vyhodnocování odbytu, podpory prodeje a sledování trhu.

Shromážděné údaje předáme příslušným interním oddělením pro zpracování a jiným propojeným společnostem v rámci skupiny Beiersdorf, popřípadě externím poskytovatelům služeb, dodavatelům (např. hosting, poskytovatelé služeb call centra) v souladu s požadovanými účely (pro potřeby vytvoření kontaktů a pro potřeby zákaznické péče).

Poskytovatelé platformy / hostingu budou mít přístup k osobním údajům ze třetí země (zemí mimo Evropský hospodářský prostor). Jako vhodnou ochranu jsme se dohodli na standardních smluvních doložkách podle čl. 46 GDPR u těchto poskytovatelů nebo jsou (navíc) součástí štítu EU-U.S.A. na ochranu soukromí. Další informace k tomuto tématu naleznete zde: https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/data-transfers-outside-eu_cs 

Právní základ: oprávněný zájem dle čl. 6 odst. 1 písm. f) GDPR.

3.7. Oprávněný zájem správce na ochraně svých práv
Beiersdorf uchovává v omezeném rozsahu udělení souhlasu, učiněné právní úkony subjektů a případnou další nezbytnou dokumentaci pro ochranu svých práv, tedy vymáhání svých práv (včetně pohledávek), obranu proti nárokům subjektů či třetích osob a pro obranu při kontrolních řízení ze strany orgánu dozoru.

Za tímto účelem je doba uchování nejdéle tři roky od ukončení zpracování dle původního právního titulu a poté pouze, pokud je aktivní soudní či jiné řízení (po dobu trvání daného řízení).

Právní základ: oprávněný zájem dle čl. 6 odst. 1 písm. f) GDPR.

4. Nesouhlas nebo odvolání Vašeho souhlasu se zpracováním osobních údajů

Pokud jste dali souhlas (článek 6 odst. 1 písm. a) GDPR) se zpracováním Vašich údajů, můžete jej kdykoli odvolat. Toto odvolání má vliv na přípustnost zpracovávání Vašich osobních údajů poté, co jste nám je předali.

Pokud je základem našeho zpracovávání Vašich osobních údajů oprávněný zájem  (čl. 6 odst. 1 písm. f) GDPR), můžete proti tomuto zpracovávání podat námitky. Pokud jsou Vaše osobní údaje zpracovávány za účelem provádění přímého marketingu, můžete rovněž kdykoliv podat námitky proti tomuto zpracování.Tento případ může například nastat, pokud zpracování není nezbytné pro plnění smlouvy s Vámi uzavřené, avšak je potřebné pro obranu proti uplatněným nárokům. Pokud budete takovou námitku podávat, žádáme Vás, abyste vysvětlili důvody, proč bychom neměli Vaše osobní údaje zpracovávat tak, jak jsme to činili. V případě, že bude Vaše námitka oprávněná, situaci přezkoumáme a buď zastavíme či upravíme zpracovávání údajů, nebo Vám sdělíme naše vážné důvody, které jsou hodné ochrany a na základě kterých budeme ve zpracovávání pokračovat.

Samozřejmě můžete kdykoli podávat námitky proti zpracovávání Vašich osobních údajů pro účely reklamy a analýzy dat (provádění přímého marketingu). Na základě těchto námitek bude provádění přímého marketingu ukončeno.

O svých námitkách nás můžete informovat na níže uvedených kontaktech na konci tohoto článku.

Při veškerém zpracování máte následující práva:

1. Právo na opravu

Máte právo na to, aby Beiersdorf bez zbytečného odkladu opravil nepřesné osobní údaje nebo doplnil chybějící.

2. Právo na výmaz („právo být zapomenut“)

Máte právo na to, aby Beiersdorf bez zbytečného odkladu vymazal osobní údaje, které se vás týkají.

3. Právo na omezení zpracování

Máte právo na to, aby správce omezil zpracování vašich osobních údajů. Pokud budete chtít toto právo uplatnit, kontaktujte nás prosím na výše uvedených kontaktech.

4. Právo na přenositelnost údajů

Máte právo získat osobní údaje, které se vás týkají, které jste poskytli Beiersdorf a které se zpracovávají automatizovaně na základě vašeho souhlasu, ve strukturovaném, běžně používaném a strojově čitelném formátu, a máte právo předat tyto údaje jinému správci. Máte právo na to, aby osobní údaje byly předány přímo druhému správci, je-li to technicky proveditelné.

5.   Právo vznést námitku

Máte právo kdykoli vznést námitku proti zpracování osobních údajů, které se vás týkají. Beiersdorf osobní údaje dále nezpracovává, pokud neprokáže závažné oprávněné důvody pro zpracování, které převažují nad vašimi zájmy nebo právy a svobodami, nebo pro určení, výkon nebo obhajobu právních nároků.

Pokud jsou osobní údaje zpracovány pro účely přímého marketingu, máte právo vznést kdykoli námitku proti zpracování vašich osobních údajů k takovému účelu, což zahrnuje i profilování. Pokud proti takovému zpracování vznesete námitku, nebudou již vaše osobní údaje pro tyto účely zpracovávány.

Máte právo nebýt předmětem žádného rozhodnutí založeného výhradně na automatizovaném zpracování, včetně profilování, které má pro vás právní účinky nebo se vás obdobným způsobem významně dotýká. Beiersdorf nezakládá žádná ze svých rozhodnutí výhradně na automatizovaném zpracování. Profilování, které je v některých případech prováděno, nemá pro vás právní účinky, ani se vás významně nedotýká.

Kdykoliv můžete bezplatně požádat o částečné nebo úplné vymazání vašich osobních údajů či zablokování, případně si vyžádat informace o údajích o vaší osobě, které jsou u nás uloženy, a požádat o opravu těchto údajů. Pro tento účel není nutné používat žádný konkrétní formulář, stačí, když nás kontaktujete na výše uvedených kontaktech.

Všechny vaše požadavky zpracujeme bez zbytečného odkladu, v odůvodněných případech nejdéle do 30 dní.

Odvolání souhlasu k zasílání obchodních sdělení bude vyřízeno bezodkladně, nejpozději do 7 kalendářních dní. O ukončení zasílání obchodních sdělení můžete kdykoliv požádat také v každém jednotlivém obchodním sdělení.

Orgánem dozoru pro zpracování osobních údajů je Úřad pro ochranu osobních údajů, sídlící na adrese: Pplk. Sochora 727/27, 170 00 Praha 7 - Holešovice, www.uoou.cz. Máte právo podat stížnost k orgánu dozoru.

Veškerá práva můžete uplatnit na těchto kontaktech: osobniudaje.prague(at)beiersdorf.com.

Vaše stížnosti a jiné požadavky týkající se ochrany osobních údajů můžete rovněž směřovat na: osobniudaje.prague(at)beiersdorf.com
Osoba odpovědná za ochranu osobních údajů Beiersdorf má následující kontakt: dpo.prague(at)beiersdorf.com

Adresa: Walterovo náměstí 329/3, Jinonice, 158 00 Praha 5

5. Závěrečné informace

Tuto politiku můžeme doplnit nebo aktualizovat, aniž bychom vás o této skutečnosti předem informovali. Před použitím našich webových stránek si vždy prostudujte tuto politiku, abyste získali informace o nejnovějším stavu po případných doplněních nebo aktualizacích. Společnost Beiersdorf je oprávněna v případě potřeby politiku změnit, avšak toto nemá dopad na podmínky zpracování již odsouhlaseného, resp. započatého na základě jiného právního titulu.   

Verze politika: říjen 2018.